Han säljer precisionsverktyg över hela världen

Patrik Forsblad har hela världen som arbetsfält. Han är ny Export Sales Manager på Hamex Precision Tools sedan 7 juni. – Vi har kunder i alla världsdelar och i 51 länder, det är det som gör Hamex som arbetsgivare så spännande, säger han.

Hamex är specialist på precisionsverktyg sedan snart 60 år. Och produkterna används bokstavligen talat över hela världen. När Patrik Forsblad antog utmaningen som säljare för företaget var det samtidigt lite som att komma hem.

– Jag jobbade i en liknande roll mellan 2003 och 2006 så jag känner till företaget väl. Under de åren gjorde jag kundbesök i totalt 30 länder. Idag kommer arbetsområdet vara i alla länder men arbetssättet kommer att vara annorlunda med en blandning av fysiska kundbesök, Teams-möten, telefonmöten och mejlkontakt, Patrik har redan varit med som utställare för Hamex på Wire-mässan i Düsseldorf nu i juni, där har han knutit kontakt med gamla och nya kunder.

– Det fysiska mötet är givetvis även fortsatt en väldigt viktig del i försäljningsarbetet. Men med nya tekniska plattformar som möjliggör digitala möten finns det helt andra möjligheter att bearbeta kunder och bygga vidare på relationer även utan direkta besök.

Unika förmåga att möta kundbehov

Hamex Precision Tools är känt för sin förmåga att svara upp på förfrågningar om särskilda lösningar och specialverktyg. Och att leverera i enlighet med kundernas behov. Det är möjligt tack vare företagets specifika produktionsteknologi, erfarenhet och noggrannhet.

– Det är den tekniska och nischade försäljningen som lockar mig ihop med företagets unika förmåga och kapacitet att leverera produkter med oerhörd precision och rik detaljnivå. Jag får jobba med intressanta produkter och spännande kunder, ofta med speciella behov, slutar Forsblad.